Bahar Gribinden Korunmanın Yolları

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte gripte kendini göstermeye başladı. Ama gribi alerjiyle karıştırmamak ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bahar gribi, mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla kendini gösterir, soğuk algınlığına benzer belirtilerle kendini gösteren bir rahatsızlıktır.

Genelde hafif atlatılır ama yine de yorgunluk, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi semptomları gösterir. iyileşmemizi sağlayacak tavsiyeler:

Sıvı tüketimini arttırmak

Su, bitki çayları (ıhlamur, adaçayı, zencefil-limon), tavuk suyu çorbası gibi sıvılar, vücudu temizler ve boğazı rahatlatır.

Vücut dinlendirilmeli

Vücudun iyileşmek için enerjiye ihtiyacı vardır. Uyku iyi alınmalı ve birkaç gün istirahat edilmeli.

Sağlıklı beslenilmeli

C vitamini içeren gıdalar (portakal, kivi, biber), çinko kaynakları (kabak çekirdeği, mercimek) ve probiyotikler (yoğurt, kefir) gibi bağışıklığı destekleyen besinler tüketilmeli.

Doğal yollarla boğaz rahatlatılabilir

Zencefil + bal + limon karışımıyla bağışıklığımızı destekleyip aynı zamanda boğazımızı rahatlatabiliriz.

Tuzlu suyla yapılan gargara, boğaz ağrısını hafifletir.

Buhar banyosuyla burun tıkanıklığı sorunu giderilebilir. Bir tencere sıcak suya okaliptüs yağı ya da nane damlatıp başını havluyla örtüp 10 dakika kadar soluyabilirsin.

baş ağrısı, kas ağrısı gibi şikayetler varsa ağrı kesici kullanılabilir.

Burun tıkanıklığına okyanus suyu spreyleri veya doktor tavsiyesiyle kullanılan burun açıcılar işe yarayabilir.

Bahar gribiyle, alerjik rinit karıştırılabilir. Eğer burun akıntısı şeffafsa, gözlerde kaşıntı varsa ve hapşırıklar sık oluyorsa alerji olabilir. Böyle durumlarda antihistaminik ilaçlar yardımcı olabilir.

Şikayetler iki haftadan uzun sürüyorsa ve ağırlaşıyorsa mutlaka bir doktora görünülmelidir.

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/saglik/bahar-aylarinda-gripten-nasil-kurtululur

Related Posts

Sakız çiğnemek gerçekten faydalı mı? İşte dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar

Yemeklerden sonra veya ağzımızı ferahlatmak için sık sık sakız çiğniyoruz fakat sakız ağız sağlığımız için gerçekten faydalı mı? Diş hekimleri sakız çiğnemenin artıları ve eksileri üzerine konuştu. İşte sakız ile…

Cilt Kanserindeki Ölümcül Hastalık: Melanom

DoktorTakvimi Dermatoloji Uzmanlarından Prof. Dr. Sedat Akdeniz, 1-31 Mayıs Cilt Kanseri ve Melanom Farkındalık Ayı kapsamında önemli açıklamalar yaptı. ilt Kanseri ve Melanom farkındalık ayı kapsamında DoktorTakvimi Dermatoloji Uzmanlarından Prof.…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir