
Diyetteyken gönül rahatlığıyla lezzetli bir yemeğin tadına varmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre! İşte size en lezzetlisinden falafel tarifi!
İçi yumuşacık, dışının ise çıtırlığıyle sevilen falafel, bu tarifte diyet dostu olarak karşınıza çıkıyor. Daha sağlıklı ve hafif bir alternatif arayanlar için hazırlanan bu falafel tarifi, hem lezzetinden ödün vermiyor hem de formunu korumak isteyenler için enfes bir seçenek oluşturuyor.
Malzemeler
1 küçük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, haşlanmamış)
1/4 su bardağı taze kişniş (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı maydanoz (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kişniş (varsa)
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tam buğday unu ve yulaf unu
tuz (damak zevkinize göre)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı (üzerine sürmek için)

Yapılışı
Akşamdan ıslattığın nohutu süz ve kurula. (Haşlamadan kullanılacak.)
Nohut, soğan, sarımsak, maydanoz ve kişnişi mutfak robotuna alıp iri kırıntı haline gelene kadar çek.
Karışıma kimyon, kararbiber, toz kişniş, kabartma tozu, un ve tuzu ekleyip birkaç tur daha robotta karıştır. (Çok püre gibi olmamalı, hafif taneli kalmalı.)
Hazırladığın karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde hafif bastırarak köfte şekli ver.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diz.
Üzerlerine hafifçe zeytinyağı sür.
Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, her iki tarafı da kızarana kadar pişir.
Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/diyet-dostu-firinlanmis-falafel-tarifi-2332707