
Sabahları acelesi olup yemek yapmaya zamanı olmayanlar için önceden hazırlanabilir, son derece besleyici ve kolay taşınabilir bir tarif. Fırında yumurtalı sebze kapları hem göz alıcı sunumu ile hem de içerisinde protein ve vitamin olması sayesinde bu lezzet çocuklardan yetişkinlere herkesin favorisi olacak gibi görünüyor.
Klasik omlet ve haşlanmış yumurtadan sıkıldınız mı? İşte bu tarif tam size göre: fırında yumurtalı sebzeli cup’lar! Muffin kalıbında pişen bu mini yumurtalıklar, hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde harika bir atıştırmalık. Sevdiğiniz sebzeleri ve peynirleri ekleyerek kişiselleştirebilir, üstelik bu tarifi özellikle diyet yapanlar ile okul/iş öncesi hazırlık yapanlar için oldukça ideal bir tarif.
Yumurtalı Sebze Kapları Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir
- 1/2 adet kırmızı biber (minik doğranmış)
- 1/2 adet yeşil biber
- 1 küçük havuç (rendelenmiş)
- 1 dal taze soğan veya dereotu (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kalıpları yağlamak için)
Yapılışı
- Fırını 180°C’ye ısıtın. Muffin kalıplarını hafifçe yağlayın.
- Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Üzerine süt, peynir, tuz ve karabiber ekleyin.
- Doğranmış sebzeleri karışıma katın. İyice karıştırın.
- Karışımı muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Yüzeye biraz peynir serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin. Üstü hafif kızarana kadar fırında tutun.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.