
Yunan mutfağının sıcak Akdeniz esintisini sofranızda bulundurmak isterseniz, bu pratik ve kolay tarif ile ilk adımı atabilirsiniz. Peki, Yunan usulü domates mücveri de denilen bu enfes lezzet nasıl mı yapılır? İşte ayrıntılar..
Yunan mutfağının en sevilen mezelerinden olan tomatokeftedes, diğer bir deyişle domates köftesi, özellikle Santorini adasıyla özdeşleşmiş nefir bir lezzettir. Taze domateslerin, nane, soğan ve baharatlarla harmanlanıp kızartılmasıyla ortaya çıkan bu köfte çeşidi, hem vejetaryenler hem de farklı tatlar denemek isteyen insanlar için mükemmel bir alternatiftir. Peki bu yemek nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle Tomatokeftedes tarifi…

TOMATOKEFTEDES TARİFİ
Malzemeler:
1 küçük kırmızı soğan (rendelenmiş)
4 adet olgun domates
Yarım demek taze nane (kıyılmış)
2 dal taze soğan (ince doğranmış)
1 su bardağı un
Birkaç dal taze maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tomatokeftedes Yapılışı
Domatesleri rendeleyin veya çok küçük küpler halinde doğrayın.
Suyunu fazla sıkmadan hafifçe süzerek bir kaba alın.
Domateslerin üzerine rendelenmiş soğanı, taze soğanı, naneyi, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ardından unu ve kabartma tozunu ilave edin.
Karışım yumuşak ama kaşıkla alınabilir kıvamda olmalıdır.
Genişçe bir tavada yağı kızdırın.
Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak yağa bırakın ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
Kızaran tomatokeftedesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Ilık ya da soğuk olarak, yanında yoğurtlu bir sosla veya tzatziki ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!