
Bursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi, kente özgü bir lezzeti olan ramazan helvası her yıl olduğu gibi bu yıl da satışa sunuldu. Bursalıların oldukça rağbet gösterdiği ve sadece ramazan ayında üretilen bu helva, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak Güven Baba tarafından üretilmeye devam etmekte. 65’inci yılında da tatlının satışının devam ettiği ve tarifini ise sadece aile içerisindekilerin bildiği tatlının günde 300 kilo üretildiği söylendi.
Kente özgü bir lezzet olan ve her ramazan ayında gelenek haline gelen ”ramazan helvası” bu yıl da iftar sofralarının en rağbet gören tatlıları arasında yer aldı.

Tatlıcı Ali Baba tarafından 1960 yılında üretilmeye başlanan ramazan helvası, döneminde çok beğenilince talep görmeye devam etti. O zamandan itibaren yapılan tatlı, günümüzde torunu Güven Baba, tarafından halen yapılmaya devam etmekte.

Üç kuşaktır tarifi sır gibi saklanan bu tatlı sadece Bursa içerisinde değil, şehir dışından kente gelen insanlar tarafından da oldukça rağbet görmekte.
‘GÜNDE 300 KİLO ÜRETİYORUZ’
Sadece ramazan aylarında üretilen tatlıyı, Tarihi Tahtakale Mahallesi’ndeki dükkanında satışa sunan Baba, dedesinin, ramazan sofralarında çeşitlilik olsun diye ürettiği ramazan helvasının günde 300 kilo satıldığını söyledi. 1960 yılından bu yana tatlının satışının devam ettiğini belirten Güven Baba, “Ramazan helvasını 65 yıl önce dedem ramazan sofralarında çeşitlilik olması için üretmiş. O günden bu yana, her ramazan ayında satışını yapıyoruz. Günde 300 kilo ürettiğimiz, kilosu 400 TL olan tatlılar, günlük olarak bitiyor. Şehir dışından gelen vatandaşlar var. Alan herkes memnun kalıyor. Müdavim müşterilerimiz sürekli gelerek ramazan helvası istiyor” dedi.
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cezaevinde-ilk-24-saat-42740353