
SU SEVİYELERİ GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADI
Geçtiğimiz yıl Mumcular Barajı’nda su seviyesi yüzde 16 iken bu yıl yüzde 35’e çıktı. Ancak Geyik Barajı’nda geçen yıl mart ayında yüzde 58 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 50’ye geriledi. Özçelik, “Yağışların azalmasıyla barajlardaki su seviyesi yavaş yavaş geri çekilmeye başladı. Küresel sıcaklık artışları bu süreci daha da hızlandırıyor” dedi.

ALTYAPI SORUNLARI DEVAM EDİYOR
Bodrum’un su sorununun yalnızca yağış eksikliği değil, kayıp-kaçak oranlarının yüksekliği ve altyapı eksiklikleriyle de ilgili olduğunu belirten Özçelik, “İki yıl önce başlatılan su altyapı projeleri hâlâ tamamlanmadı. 2023 sonbaharında bu çalışmaların bitirilmesi planlanıyordu ancak süreç bir kez daha uzadı” ifadelerini kullandı.
SU ARITMA PROJELERİ YETERSİZ
Bodrum’a su sağlamak için deniz suyu arıtma tesisleri kurulacağı açıklansa da projelerin henüz başlamadığını vurgulayan Özçelik, yer altı su kaynaklarının da kritik seviyede olduğunu belirtti. Ayrıca, deniz suyu arıtma sistemlerinin yüksek maliyetli olması nedeniyle su faturalarının artacağı ve enerji açığı yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
KRİTİK UYARI: SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ŞART
22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla tatlı su kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çeken Özçelik, “Bodrum ve ülkemizin su kaynaklarını daha verimli kullanmak için sürdürülebilir çözümlere odaklanmalıyız” dedi.
Kaynak(Kardeş site): Bambu Haber