Her Derde Deva! Nar Kabuğu Çayı Kaynatıp İçin

Her derde deva şifa dolu bir bardak! nar kabuğu çayı, bağışıklığı güçlendirir, toksinleri arındırır ve sindirimi rahatlatır.

Nar çoğu zaman içindeki taneciklerinin lezzeti ve sağlığa faydalarıyla bilinse de, kabuğunun da bir o kadar faydalı olduğunu bilmeyenler var. Nar kabuğu, güçlü antioksidanlar, vitaminler ve bağışıklık sistemini destekleyen bileşenler içerir. Kaynatıp çay olarak tükettiğinizde ise sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir ve vücudu toksinlerden arındırır.

NAR KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Sindirim sistemini düzenleyerek mideyi rahatlatır.

Antioksidan etkisiyle toksinleri atmaya yardımcı olur.

Cilt sağlığını destekler, yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Ağız ve diş sağlığına iyi gelir, diş eti problemlerini önleyebilir.

NAR KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

1 adet narın kabuklarını iyice yıkayın.

Küçük parçalara ayırın ve güneşte kurutun veya hafifçe fırında kurutabilirsiniz.

1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kuru nar kabuğu ekleyin.

5-10 dakika demleyin ve süzerek tüketin.

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/gundem

Can

Related Posts

Kereste Fabrikası Küle Döndü!

Burdur Bucak’ta kereste fabrikasında yangın çıktı. Müdahalelere rağmen fabrika kül oldu. Bucak’a bağlı Çamlıca Mahallesi Turba Yolu üzerinde Hasan Hüseyin Üner’e ait kereste fabrikasında saat 16.30 sıralarında yangın başladı. Aşırı…

Fenerbahçe’ye Karşı Sözler! Vaclav Cerny ”Kupanın Favorisini Eledik”

Rangers takımının Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi’nden penaltılarla elediği maçın en etkili isimlerinden biri olan Vaclav Cerny, Fenerbahçe takımına karşı aldıkları zafer hakkında konuştu. Fenerbahçe’ye karşı UEFA Avrupa Ligi’nin son 16…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir